Geschiedenis

LSP nv Belgium, fabrikant van lederwaren en boekentassen sedert 1969.

In 1969 startte Dhr. Antoon Claerhout met de verdeling van drukkerijwaren in België. De naam LSP dateert uit deze periode en staat voor: Leder, Similie & Papier. Al snel kwam daar productie bij van pennenzakjes en kleine gadgets. Eind de jaren 70 was LSP uitgegroeid tot een lederwaren productiebedrijf en werd de groot distributie aangesproken met een uitgebreid gamma boodschappentassen. De collecties breidden uit met schooltassen en klein lederwaren. Het grootste afzetgebied bleef grootdistributie en de lederwarenwinkels.

In de jaren 90 kwam Stefaan Claerhout aan boord en onder zijn impuls werd overgeschakeld op kwaliteitsproductie. De productie werd overgebracht naar Tunesië.
Het 100% eigen bedrijf Intersac sarl in Tunesië staat garant voor hoge kwaliteit aan economisch verantwoorde prijzen.

In 2006 werd het merk Ruitertassen overgenomen. Dit zijn hoogstaande lederen tassen voor jong en oud met een sterke nadruk op natuurlijk gelooid leder. In 2010 werd de motortassenlijn die door derden verdeeld werd, volledig in eigen beheer en verdeling geplaats. Longride motorcyclebags was een feit. Beide merken worden op heden vanuit LSP te Wakken wereldwijd verdeeld.

In het najaar van 2012 is de productie gestart van de # Own Stuff tassen. Dit zijn modieuze split lederen schoudertasjes en boekentasjes voor een jong publiek. Doel is een betaalbaar hip tasje te blijven maken voor de jeugd en jong volwassenen. Collecties zullen aan de huidige trends aangepast worden.
Heden wordt LSP nv geleidt door Dhr; Stefaan Claerhout en zijn vrouw Marijke Asteur, versterkt met een verkoop team onder leiding van Dhr. Frank Tegenbos. Reeds meer dan 60% van het zakencijfer wordt gerealiseerd buiten België, tot in USA en Japan. De volgende 4 merken zijn eigendom van LSP nv:
  • RUITERTASSEN www.ruitertassen.be
  • LONGRIDE www.longride.be
  • # OWN STUFF www.ownstuff.be
  • WIBI www.wibibag.be
LSP nv zal blijven werken aan het updaten van zijn collectie en hoopt zo boeiende nieuwe collectie te blijven aanbieden.